Italské ragů

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

olivový olej
1 velká cibule
vepřový bok nebo maso od kosti (lze dát i dohromady)
1 krabička pasírovaných rajčat
2 čerstvá rajčata
paprika mletá(koření)
čerstvá bazalka
chilli paprička
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme olivový olej cca 0,5 cm, přidáme cibuli.

  2. Až cibule bude lehce do zlata přidáme maso (nakrájené), až se maso zatáhne z každé strany tak osolíme a opepříme, přiklopíme a dusíme 20 minut.

  3. Po-té přidáme pepř, sůl a červenou papriku, necháme pod pokličkou opět dusit.

  4. Po 10-15 minutách přidáme pasírovaná rajčata, bazalku, chili papričku a červenou papriku, dle chuti dosolíme.

  5. Necháme vařit dokud maso nebude měkké, po-té přidáme nakrájená čerstvá rajčata a vaříme dokud se maso nebude rozpadat.

  6. Podáváme s Tortiglioni či domácími těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!