Pikantní kefty-šišky se zeleninou a sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 4 plátky bílého chleba nebo housky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 jarní cibulky
- 400 gramů mletého masa 1:1 hovězí + vepřové
- petrželka
- libeček
- kmín
- sůl
- špetka skořice
- 5 rajčat
- 2 -3 barevné papriky
- 1- 2 vejce
- 2 lžičky koření tymiánu
- 2 lžičky koření oregáno
- 3 plátky uzeného sýru Mozzarella nebo Feta
- 700 gramů brambor
- 2 lžíce másla
- lžíce oleje
Postup Pikantní kefty-šišky se zeleninou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Chleba bez kůrky /housky/namočíme na pět minut do vývaru z bujonu a pak vymačkáme.
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a přidáme k mletému masu společně s dalšími surovinami /vejce, koření, sůl, petrželka, bylinky a vymačkaný chléb/.
Masovou směs pak ještě naplníme plátkami, nebo nadrobeným sýrem a vše pak dáme do chladu na 40 minut.
Rajčata a papriky omyjeme a pokrájíme na kousky nebo na plátky, posypeme kořením a opékáme poté na plechu s kouskem másla,ale můžeme přidat kdo chce i trošku vody.
Brambory syrové oloupeme, pokrájíme na kolečka a přidáme na plech vedle zeleniny, kterou jsme si orestovali na másle a trošce oleje. Poté zeleninu přehrneme na plátky brambor.
Mezitím si z masové směsi, vyndané z chladu, uděláme kefty-šišky, které pak položíme na směs zeleniny a plátky brambor a pečeme vše na plechu asi 45 minut. Podáváme posypané sýrem a dál dle každého z Vás.