Bramborové taštičky s brynzou a opečenou anglickou slaninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g uvařených brambor
- sůl
- 1 vejce
- asi 250 g polohrubé mouky
- asi 200 g anglické slaniny
- 1 kysaná smetana
- Brynzová náplň:
- asi 300 g brynzy
- nasekaná petrželka
- trocha vařených nastrouhaných brambor
Postup Bramborové taštičky s brynzou a opečenou anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brynzu smícháme s nasekanou petrželkou a trochou vařených nastrouhaných brambor.
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, ještě vlahé rozmačkáme nebo na jemno nastrouháme, přidáme sůl, vajíčko a mouku a propracujeme těsto, které vyválíme a tvořítkem vykrájíme kolečka, naplníme brynzovou směsí a utvoříme taštičku. Vaříme v osolené vodě, jakmile taštičky vyplavou, necháme je jen malou chvilku ještě vařit.
Hotové posypeme opečenou nakrájenou slaninou a ozdobíme kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.