Bramborové špízy s klobásou a ostrou zeleninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 větší brambory
2 lžíce ostré nakládané zeleniny použila jsem brazilské Tao-Tao
sůl
1 kus pikantní klobásy
4-5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, ale zcela nedovaříme, aby se daly dobře krájet a nerozpadaly se. Z nakládané zeleniny odebereme zhruba 2 lžíce a do ní přidáme natřený česnek.

  2. Brambory můžeme, ale nemusíme, oloupat, nakrájíme je na větší kusy. Klobásu nakrájíme na cca 2 cm kolečka. Na špízy napichujeme vždy brambory a klobásu, dokud máme místo. Špízy dáme do pekáče, nejlépe na pečící papír a potřeme je směsí zeleniny a česneku. V rozpálené troubě pečeme cca 20 minut, nejlépe horkým vzduchem. Podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!