Bramborové špízy s klobásou a ostrou zeleninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 větší brambory
- 2 lžíce ostré nakládané zeleniny použila jsem brazilské Tao-Tao
- sůl
- 1 kus pikantní klobásy
- 4-5 stroužků česneku
Postup Bramborové špízy s klobásou a ostrou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, ale zcela nedovaříme, aby se daly dobře krájet a nerozpadaly se. Z nakládané zeleniny odebereme zhruba 2 lžíce a do ní přidáme natřený česnek.
Brambory můžeme, ale nemusíme, oloupat, nakrájíme je na větší kusy. Klobásu nakrájíme na cca 2 cm kolečka. Na špízy napichujeme vždy brambory a klobásu, dokud máme místo. Špízy dáme do pekáče, nejlépe na pečící papír a potřeme je směsí zeleniny a česneku. V rozpálené troubě pečeme cca 20 minut, nejlépe horkým vzduchem. Podáváme se zeleninou.