Bramborové šišky po selsku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

na šišky:
5 středních den předem uvařených brambor
1 vejce
sůl
lžíce Solamylu
hrubá mouka nebo krupička dle potřeby (tolik, aby těsto drželo pohromadě a bylo tvárné)
5 dkg uzeného špeku
5 dkg tvrdého sýra
1/2 smetany
pepř
pažitka
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Z těsta (musí být spíš tužší, aby se nerozvařilo) vyválíme v hrubé mouce malé šišky, které vhodíme do vařící osolené vody, jen co vyplavou je vyndáme a necháme osušit.

  2. Na trošce oleje necháme rozškvařit slaninu a současně pomalu opékáme šišky, aby se vytvořila kůrka. Ke konci přidáme nakrájený tvrdý sýr, pažitku a smetanu a počkáme, dokud se smetana nevstřebá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!