Bramborové rohlíky (s omládkem)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
100 g (ml) vlažné vody
lžička sladěnky
15-17 g droždí
130 g hladké mouky
Dále:
150 g (ml) vody
20 g oleje
50 g strouhaných vařených brambor
lžička solamylu
2 rovné lžičky soli
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
270 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek dobře umícháme a zakryté necháme 45-60 min kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin a vymísíme hladké těsto, které necháme kynout v teple. Pak propracujeme, rozdělíme na 14 dílů, necháme je asi 5-10 min odpočinout a z každého uděláme rohlík. Všechny je necháme na plechu nakynout.

  3. Poté, co rohlíky na plechu nakynou, je potřeme rozmíchaným vejcem, posypeme semínky nebo ovesnými vločkami a v dobře vyhřáté troubě prudce upečeme (230°C/asi 10-14 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!