Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400 g brambor
400 g polohrubé mouky (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé)
sůl
2 velké cibule
350 g uzeného bůčku (jakákoliv uzenina)
kmín
větší sklenice sterilovaného zelí (kysané zelí)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme mouku, osolíme a umícháme těsto. Do vařící osolené vody kápneme trochu oleje. Lžičkou odkrajujeme kousky těsta a házíme do vody. Vaříme tak dlouho, až nočky vyplavou na povrch. Podle potřeby můžeme dobu varu prodloužit. Uvařené propláchneme studenou vodou.

  2. Zelí uvaříme a dochutíme cukrem, solí a octem. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kostičky, okmínujeme a na oleji opečeme dozlatova.

  3. Nočky promícháme se zelím a na talíři posypeme osmaženou uzeninou a cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!