Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 400 g brambor
- 400 g polohrubé mouky (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé)
- sůl
- 2 velké cibule
- 350 g uzeného bůčku (jakákoliv uzenina)
- kmín
- větší sklenice sterilovaného zelí (kysané zelí)
Postup Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme mouku, osolíme a umícháme těsto. Do vařící osolené vody kápneme trochu oleje. Lžičkou odkrajujeme kousky těsta a házíme do vody. Vaříme tak dlouho, až nočky vyplavou na povrch. Podle potřeby můžeme dobu varu prodloužit. Uvařené propláchneme studenou vodou.
Zelí uvaříme a dochutíme cukrem, solí a octem. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kostičky, okmínujeme a na oleji opečeme dozlatova.
Nočky promícháme se zelím a na talíři posypeme osmaženou uzeninou a cibulí.