Bramboráčky s játrovou směsí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 300 g kuřecích jater (nebo vepřových)
- 7 brambor (velkých)
- 1 cibule (střední)
- hladká mouka
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 1 lžička červené papriky
- majoránka
- masox
- olej
Postup Bramboráčky s játrovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Bramboráčky: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. P
řidáme vejce, majoránku, mouku, sůl, pepř.
Vše zamícháme a necháme chvilku uležet.
Mezitím, co se nám játra dusí, můžeme smažit bramboráčky do zlatova.
Játra omyjeme a nakrájíme na drobné kousky (nudličky). N
a pánvi rozehřejem trochu oleje a osmažíme cibulku do skleněna.
Poté přidáme k cibulce játra a osmahneme ze všech stran, pak přidáme vodu, červenou papriku, masox a dusíme dokud játra nezměknou.
NAKONEC OSOLÍME ! né předtím - mohla by nám játra ztvrdnout. A zahustíme.
Necháme chvilku podusit a podáváme.