Pizza s cuketou, šunkou a žampióny

Recepty, Pizzy

Suroviny

těsto na pizzu (v prášku nebo polotovar)
300 g cukety
200 g rajčat
150 g šunky
100 g žampiónů
100 g sýra eidam (nebo jiného)
50 g kaparů
sůl, drcený kmín
oregano a bazalka
olej na potření těsta
tuk na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, oloupeme, podle potřeby vydlabeme jádřinec a nakrájíme po délce na slabé plátky, široké asi 3 cm a dlouhé asi 6 cm. Rajčata omyjeme, žampióny očistíme. Potom šunku, žampióny a rajčata nakrájíme. Sýr najemno nastrouháme.

  2. Těsto připravené podle návodu (nebo své oblíbené těsto) dáme na připravený plech nebo do formy a povrch potřeme olejem. Poklademe je rajčaty a na ně vyrovnáme proužky cukety, nakrájené plátky žampiónů a šunku. Posypeme oreganem, bazalkou a ozdobíme kapary.

  3. Pečeme při stálé kontrole v předem hodně vyhřáté troubě. Okraje pizzy můžeme potírat vodou nebo vejcem. Před dopečením pizzu posypeme sýrem a dáme na 5 minut zapéci. Když hodně spěcháme, dá se použít místo těsta na pizzu i plát již rozváleného listového těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!