Divoké hovězí s celerem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 6 plátků hovězí roštěnky
- 2 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 velký celer
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 1 lžíce koření na divočinu
- masox
- hladká mouka
- olej
- sůl
Postup Divoké hovězí s celerem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, mírně posypeme hladkou moukou a na oleji hodně osmažíme, pak vyndáme.
Cibuli si nakrájíme na proužky, dáme jí na olej od masa a necháme osmahnout do tmavě hněda.
Zalijeme vodou tak, aby bylo maso potopené až ho vrátíme a přidáme veškeré koření, masox a oškrabeme dno hrnce od mírně připáleného masa, dusíme.
Nakrájíme celer na menší kostičky a když je maso poloměkké vysypeme ho do omáčky, přidáme česnek na plátky a dusíme dál až se celer téměř rozdusi. Celou dobu dušení přidáváme po vydušení vodu a kdochce omáčku hustší dá do jednoho přidání vody mouku.