Divoké hovězí s celerem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

6 plátků hovězí roštěnky
2 větší cibule
6 stroužků česneku
1 velký celer
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 lžíce koření na divočinu
masox
hladká mouka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, mírně posypeme hladkou moukou a na oleji hodně osmažíme, pak vyndáme.

  2. Cibuli si nakrájíme na proužky, dáme jí na olej od masa a necháme osmahnout do tmavě hněda.

  3. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso potopené až ho vrátíme a přidáme veškeré koření, masox a oškrabeme dno hrnce od mírně připáleného masa, dusíme.

  4. Nakrájíme celer na menší kostičky a když je maso poloměkké vysypeme ho do omáčky, přidáme česnek na plátky a dusíme dál až se celer téměř rozdusi. Celou dobu dušení přidáváme po vydušení vodu a kdochce omáčku hustší dá do jednoho přidání vody mouku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!