Bílá paní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřového libového masa z kýty
- 1 cibule
- 100 g pórku
- 30 g slaniny
- 30 g mrkve
- 30 g celeru
- 50 g uzeného masa
- 1 velká lžíce sojové omáčky
- 1 velká lžíce worcesteru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 rovná malá lžička soli
- trochu pepře
- trochu mletého kmínu
- 1/2 kelímku smetany na vaření 12%
- 1 masox
Postup Bílá paní
Postup přípravy receptu
-
Cibuli necháme zpěnit na drobně nakrájené slanině a přidáme mrkev, celer, uzené maso, nakrájené na malé kostičky a tenké plátky naklepaného vepřového masa. Vše necháme osmahnout, podlijeme horkou vodou, přidáme sojovou omáčku, worcester, kmín, sůl, pepř, masox a dusíme doměkka.
Měkké plátky masa vyjmeme a zahustíme moukou, kterou jsme rozkvedlali ve trošce studené vody, rozředíme teplou vodou do požadované hustoty, přidáme smetanu a necháme povařit. Přidáme pórek, nakrájený na kolečka a krátce povaříme do měkka. Vložíme zpět plátky masa k prohřátí. Podáváme s dušenou rýží.