Bílá paní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového libového masa z kýty
1 cibule
100 g pórku
30 g slaniny
30 g mrkve
30 g celeru
50 g uzeného masa
1 velká lžíce sojové omáčky
1 velká lžíce worcesteru
2 lžíce hladké mouky
1 rovná malá lžička soli
trochu pepře
trochu mletého kmínu
1/2 kelímku smetany na vaření 12%
1 masox

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli necháme zpěnit na drobně nakrájené slanině a přidáme mrkev, celer, uzené maso, nakrájené na malé kostičky a tenké plátky naklepaného vepřového masa. Vše necháme osmahnout, podlijeme horkou vodou, přidáme sojovou omáčku, worcester, kmín, sůl, pepř, masox a dusíme doměkka.

  2. Měkké plátky masa vyjmeme a zahustíme moukou, kterou jsme rozkvedlali ve trošce studené vody, rozředíme teplou vodou do požadované hustoty, přidáme smetanu a necháme povařit. Přidáme pórek, nakrájený na kolečka a krátce povaříme do měkka. Vložíme zpět plátky masa k prohřátí. Podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!