Bezlepkové piškotové koláčky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 70 g moučkového cukru
- 80 g hladké rýžové mouky
- 2 PL oleje
- špetka soli
- Na pudink:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 350 ml mléka
- 2 PL cukru
- ovoce dle dispozic nebo chuti
Postup Bezlepkové piškotové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si svaříme pudink klasickým způsobem a přikrytý jej necháme vychladnout do vlažné teploty.
Oddělíme bílky od žloutků a se špetkou soli je vyšleháme do polotuha. Přidáme cukr a došleháme do tuha. Přihodíme žloutky a zašleháme, následně olej a znovu prošleháme. Mouku prosejeme přes cedník a lehce zapracujeme do vyšlehaných vajec.
Troubu rozpálíme na 250°C. Formu na koblihy přestříkneme olejem na pečení. Do každého důlku dáme vrchovatou PL těsta a jemně rozetřeme. Na těsto dáme PL pudinku a jemně rozhrneme. Pudink poklademe ovocem a vložíme do trouby. Okamžitě snížíme teplotu na 160°C a pečeme cca 10 minut. Zkusíme párátkem piškotový kraj, zda je propečen. Necháme chvilku vychladnout, až se bude dát na formu sáhnout a opatrně pomocí příborového nože koláčky přesuneme na mřížku vychladnout.