Bezlepkové marokánky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 125 ml smetany
- 80 g cukru
- 80 g másla
- 50 g BL mouky
- ¼ KL soli
- 50 g nasekaných lískových ořechů
- 50 g pokrájených rozinek
- 50 g brusinek
- 100 g kandovaného ovoce
- 100 g posekaných mandlí
Postup Bezlepkové marokánky
Postup přípravy receptu
-
Cukr upálíme na zlatavě hnědý karamel. Opatrně vlijeme smetanu a necháme karamel úplně rozvařit. Přidáme máslo, sůl a nakonec mouku. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme zbytek ingrediencí.
Na pečící papír uděláme hromádky, které navlhčenými prsty rozetřeme do placiček. Pečeme na 180°C asi 10-12 minut. Musí být do zlatova upečené.
Necháme vychladnout na plechu. Kdo má rád, polije čokoládou. Ale jsou výborné i bez čokolády.