Koprovka s vařeným bramborem a pestem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2-3 svazky čerstvého kopru
- 1 rostlinná smetana (200-250 ml)
- 1 větší cibule
- 1 větší petržel
- sůl & pepř
- ocet
- lahůdkové droždí
Postup Koprovka s vařeným bramborem a pestem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit brambory.
Pak nakrájíme najemno cibuli a necháme ji zesklovatět na oleji.
Přihodíme celer na malé kousky.
Na provonění přídáme kopr, zatím jen menší hrst.
Směs trochu podlijeme vodou nebo ideálně rostlinným mlékem a necháme změknout.
Jak je vše měkké, tak přidáme rostlinnou smetanu.
Poté vše rozmixujeme, přidáme zbytek kopru a dochutíme.
Brambory jsem po uvaření smíchala ještě s domácím bazalkovo-petrželovým pestem a osolila.
A jako přílohu jsem dala zbytek tempehu, co jsem našla v lednici.