Česnekové halušky s uzeným masem a cibulovým zelím
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 větší brambory (cca 500 g)
- 4 stroužky utřeného česneku
- 2 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- sůl
- pepř
- 200 g uzené krkovice
- hrnek překrájeného kysaného zelí
- 3 cibule
- sádlo podle potřeby
Postup Česnekové halušky s uzeným masem a cibulovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme najemno. Po chvíli vymačkáme část vody, přidáme česnek, sůl, pepř, vejce a mouku. Zpracujeme lehce tužší těsto. Zaváříme do osolené vařící vody přes haluškovač, nebo těsto odkrajujeme lžičkou. Když halušky vyplavou, scedíme a propláchneme je studenou vodou.
Nakrájenou cibuli a kostky uzeného usmažíme do zlatavé barvy. Přisypeme zelí a společně opékáme cca 3-5 minut. Promícháme společně s haluškami a prohřejeme. Dochutíme a na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem, ale není to nutné.