Pečená zelenina s plátkem krkovičky
Recepty, PřílohySuroviny
- Zelenina:
- 2 velké mrkve
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 5 cherry rajčátek
- 1 hrst mrazených fazolových lusků
- sůl
- pepř
- worcestr
- několik snítek tymiánu
- několik lístků šalvěje
- 1 lžíce nasekaného kopru
- olivový olej
- Maso:
- 2 plátky vepřové krkovice
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- granulovaný česnek
- olej na pánev
Postup Pečená zelenina s plátkem krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na silnější šikmá kolečka a očistěný celer a cibuli na větší kostky, vložíme do pekáčku, přidáme překrojená rajčátka, osolíme, opepříme, promícháme s olivovým olejem a worcestrem. Mezi zeleninu položíme tymián a šalvěj. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. Po 30 min. přidáme fazolové lusky, promícháme a přibližně dalších 30 min. pečeme do změknutí zeleniny, troubu můžeme zesílit na 225 st, aby zelenina zhnědla. Těsně před dopečením zeleninu promícháme s koprem (dáme pozor, aby se kopr nepřipálil).
Krkovičku jemně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou mletou paprikou a česnekem a na pánvi s olejem zprudka opečeme. (Maso můžeme naložit do koření i den dopředu, bude lépe chutnat.)