Tetina naditá krkovice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- silný plátek celeru
- klobása
- hořčice
- sůl
- mletý pepř
- kousek sádla
- 4 cibule
- kdo má rád, i trochu sušených hub
Postup Tetina naditá krkovice
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozdrobíme sušené houby (může být i bez nich). Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, rozprostřeme do pekáčku a lehce osolíme.
Plátky masa naklepeme, lehce mázneme hořčicí, osolíme a opepříme a zavineme do nich hranolek celeru a podélně rozkrojenou čtvrtku kratší klobásy.
Závitky můžeme sepnout jehlou nebo párátkem, uložíme je do pekáčku na cibuli, opepříme, lehce podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct na 180°C. Před koncem alobal sundáme a dopečeme doměkka a dočervena.