Lilková pomazánka Baba Ghanoush (vegan)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 lilky
- sůl
- olivový olej
- tahini pasta
- chilli vločky
- římský kmín
- šťáva z limetky nebo citronu
- česnek
- koriandr (na servírování)
Postup Lilková pomazánka Baba Ghanoush (vegan)
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 250 stupňů.
Lilky napícháme ze všech stran vidličkou a vložíme do trouby na rošt nebo plech (někdy prasknou a vytéká z nich šťáva, doporučuji proto plech).
Pečeme cca 35 minut, dokud lilky nezměknou. Poznáme to tak, že budou už takové scvrklé a po hmatu měkké.
Poté lilky necháme vychladnout, rozpůlíme podélně a vydlabeme vnitřky.
Když máme lilky vydlabané, můžeme vnitřky buďto posekat nožem na menší kousky, což sama dělám, nebo rozmixovat.
Poslední krok je dochucení. Tahini a oleje dávám 2-3 lžíce, česneku 2-3 stroužky, šťávu z jedné limetky a lžičku římského kmínu.