Lilková pomazánka Baba Ghanoush (vegan)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 lilky
sůl
olivový olej
tahini pasta
chilli vločky
římský kmín
šťáva z limetky nebo citronu
česnek
koriandr (na servírování)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250 stupňů.

  2. Lilky napícháme ze všech stran vidličkou a vložíme do trouby na rošt nebo plech (někdy prasknou a vytéká z nich šťáva, doporučuji proto plech).

  3. Pečeme cca 35 minut, dokud lilky nezměknou. Poznáme to tak, že budou už takové scvrklé a po hmatu měkké.

  4. Poté lilky necháme vychladnout, rozpůlíme podélně a vydlabeme vnitřky.

  5. Když máme lilky vydlabané, můžeme vnitřky buďto posekat nožem na menší kousky, což sama dělám, nebo rozmixovat.

  6. Poslední krok je dochucení. Tahini a oleje dávám 2-3 lžíce, česneku 2-3 stroužky, šťávu z jedné limetky a lžičku římského kmínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!