Jemná lilková pomazánka s kapií a vejci

Recepty, Pomazánky

Suroviny

3-4 lilky (záleží, jak jsou velké)
1 červená kapie
3 vejce
3-4 stroužky česneku (nebát se ho)
sůl, bílý pepř
3 lžíce kvalitního ol. oleje
1 hrst petrželky
3 lžíce majonézy Hellmanns
Dále:
bagetu či jiné pečivo
olej
kousek petrželky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

  2. Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na plech do předehřáté trouby na 200° C péct. Během pečení lilky otáčíme a hlídáme barvu. Jakmile jsou téměř černé ze všech stran, jakoby spálené, ale ještě nespálené, vyndáme, počkáme chvilku než zchladnou, abychom je mohli oloupat. (Jde to snadno).

  3. Oloupané lilky vidličkou rozmačkáme, nebo je pomeleme (já melu, je to jemnější), přidáme česnek, ol.olej, sůl, pepř a mícháme tak dlouho, až se všechen olej zapracuje.

  4. Přidáme kapii, petrželku, vejce a spojíme to majonézou. Ochutnáme a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem.

  5. Servírujeme na opečených bagetách či jiném pečivu, ozdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!