Lilková polévka s parmezánovým kapáním

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lilek
1 střední mrkev
1 brambora
1 cibule
2-3 stroužky česneku
lžíce másla
10-12 lístků bazalky
špetka kurkumy
sůl
pepř
Kapání:
1 vejce
1 lžíce strouhaného parmezánu
1-2 lžíce dětské krupičky
zeleninový vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli, omytý lilek a oloupanou bramboru na kostky. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky.

  2. Na másle zesklovatíme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Restujeme chvíli až mrkev pustí barvu. Přimícháme kurkumu a přihodíme lilek a brambory.

  3. Zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř a bazalku. Vaříme cca 15 minut do změknutí. Mezitím smícháme vejce s krupičkou a necháme chvíli stát.

  4. Krupička nabobtná a přidáme sýr. Pokud je kapání moc husté, zředíme malinko vodou. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme nechat malé kousky zeleniny.

  5. Polévku přivedeme k varu a připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, a ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.

  6. Nakonec polévku chvíli povaříme, dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!