Šišky z mletého masa s pohankou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 150 g pohanky
- 2 vejce
- 2 cibule
- 200 ml rajčatové šťávy
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku do omáčky
- 1 čili paprička do omáčky
- pár kapek sojové omáčky
- 1 zarovnaná lžička cukru
- olej
- zelená petrželka
Postup Šišky z mletého masa s pohankou
Postup přípravy receptu
-
Pohanku uvaříme v osolené vodě zhruba 1-2 minuty a necháme odstát.
Mleté maso smícháme s cibulí, přidáme scezenou a okapanou pohanku, vejce, sůl, pepř a podle potřeby trošinku strouhanky.
Ze směsi utvoříme šištičky, které obalíme ve strouhance a opečeme dorůžova na oleji.
Také druhou cibuli nakrájíme a osmažíme v pánvi dorůžova. Přidáme rajčatovou šťávu, cukr, čili papričku, sojovou omáčku, osolíme a do směsi přidáme opečené šišky a společně vaříme na mírném plameni ještě asi 20 minut.
Ke konci vaření posypeme omáčku zelenou petrželkou.