Šišky z mletého masa s pohankou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
150 g pohanky
2 vejce
2 cibule
200 ml rajčatové šťávy
sůl
pepř
4 stroužky česneku do omáčky
1 čili paprička do omáčky
pár kapek sojové omáčky
1 zarovnaná lžička cukru
olej
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme v osolené vodě zhruba 1-2 minuty a necháme odstát.

  2. Mleté maso smícháme s cibulí, přidáme scezenou a okapanou pohanku, vejce, sůl, pepř a podle potřeby trošinku strouhanky.

  3. Ze směsi utvoříme šištičky, které obalíme ve strouhance a opečeme dorůžova na oleji.

  4. Také druhou cibuli nakrájíme a osmažíme v pánvi dorůžova. Přidáme rajčatovou šťávu, cukr, čili papričku, sojovou omáčku, osolíme a do směsi přidáme opečené šišky a společně vaříme na mírném plameni ještě asi 20 minut.

  5. Ke konci vaření posypeme omáčku zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!