Cuketová polévka (vegan)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- cuketa
- (na klasický polévkový hrnec tak 2 menší nebo 1 obrovitánská)
- cibule
- olej
- česnek
- sůl
- pepř
- kmín
- koření podle chuti
- rostlinná smetana podle chuti
Postup Cuketová polévka (vegan)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme nakrájenou cuketu a delší dobu restujeme.
Já využila čerstvých bylinek a to tymiánu a rozmarýnu a ty jsem tam vložila na provonění + kmín.
Po pár minutách zalijeme vodou a vaříme do změknutí, cca 15 minut. Můžeme zalít vývarem nebo trochu dochutit zdravou vegetou nebo bylinkami, abychom dosáhli intenzivnější chuti.
Po změknutí cukety polévku rozmixujeme. Někdy raději odeberu trochu vody z polévky a postupně ji přidávám při mixování, aby nebyla popřípadě moc řídká.
Dochutíme solí, pepřem a 1-2 stroužky prolisovaného česneku. Můžeme nechat tak nebo přidat rostlinnou smetanu.
Podle chuti můžeme do polévky udělat krutony nebo přidat vypražené tofu nebo tempeh a bylinky.