Beránek z pomazánkového másla

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
1 pomazánkové máslo (150 g)
200 g krupicového cukru
cca 4 lžíce mléka
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky oddělíme od bílků, z bílku vyšleháme tuhý sníh.

  2. Pomazánkové máslo (já použila Choceňské vanilkové) vyšleháme s cukrem dohladka. Postupně zašleháme žloutky a vlažné mléko.

  3. Do vzniklé hmoty zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka zapracujeme sníh z bílků.

  4. Těsto vlijeme do formy a v troubě vyhřáté na 170°C pečeme asi 40 min. Po vychladnutí beránka vyklopíme a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!