Jablíčka
Recepty, ZdobeníSuroviny
- Podle toho, z jakého těsta jablka budou. Tato byla slaná z těsta na pizzu, které dělám tak, že
- na každých použitých 50 g vody dám:
- 100 g hladké mouky
- lžíci oleje
- větší špetku soli
- 3-5 g droždí (může být i méně)
- ořechy na stopku jablka (měla jsem pekanové)
- dýňová semena na jablečný lístek
- trochu vejce na potření.
Postup Jablíčka
Postup přípravy receptu
-
Z vykynutého těsta uděláme menší kuličky, které necháme nakynout ve vymazané formě na maličké muffiny.
Do vykynutých pak uděláme hlubší dírky něčím tenčím (např. omoučeným prázdným obalem průpisky), jablka pomašlujeme rozšlehaným vejcem, vložíme stopku a vedle uložíme lístek.
Upečeme v mírnější (170-180°C) troubě - při hodně prudkém pečení se dýňová jadýrka ráda nehezky nafukují.