Vepřové „Mangalica“ na houbách
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1/2 kg vepřové plece (plemeno Mangalica)
- 4-6 větších hříbků (modráci – sucháči“)
- 1 velká cibule
- 1/2 l horké vody
- sádlo Mangalica
- čerstvě mletý pepř
- bobkový list
- jíška
- drcený kmín
- nové koření
Postup Vepřové „Mangalica“ na houbách
Postup přípravy receptu
-
Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH).
Na pánvi rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec.
Jakmile se maso krásně opeče a zatáhne, přendáme jej do PH.
Do výpeku z masa přidáme na silnější plátky nakrájené čerstvé houby a posypeme drceným kmínem. Necháme lehce pustit v nich obsaženou vodu a po změknutí hub je přidáme k masu do PH.
Na pánvi rozpustíme další lžičku sádla Mangalica a opečeme do zlaté barvy na jemno nakrájenou cibuli, kterou poté také přidáme do PH k masu a houbám.
Podlijeme ½ litrem vařící vody, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření. PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze HIGH cca 3 hodiny.
Po uvedené době smícháme lžičku sádla Mangalica s lžící hladké mouky a přidáme do PH za účelem lehkého zahuštění omáčky.
Promícháme a necháme ještě cca 30 minut na program LOW probublávat.
Poté opatrně promícháme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.