Vepřové „Mangalica“ na houbách

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1/2 kg vepřové plece (plemeno Mangalica)
4-6 větších hříbků (modráci – sucháči“)
1 velká cibule
1/2 l horké vody
sádlo Mangalica
čerstvě mletý pepř
bobkový list
jíška
drcený kmín
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH).

  2. Na pánvi rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec.

  3. Jakmile se maso krásně opeče a zatáhne, přendáme jej do PH.

  4. Do výpeku z masa přidáme na silnější plátky nakrájené čerstvé houby a posypeme drceným kmínem. Necháme lehce pustit v nich obsaženou vodu a po změknutí hub je přidáme k masu do PH.

  5. Na pánvi rozpustíme další lžičku sádla Mangalica a opečeme do zlaté barvy na jemno nakrájenou cibuli, kterou poté také přidáme do PH k masu a houbám.

  6. Podlijeme ½ litrem vařící vody, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření. PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze HIGH cca 3 hodiny.

  7. Po uvedené době smícháme lžičku sádla Mangalica s lžící hladké mouky a přidáme do PH za účelem lehkého zahuštění omáčky.

  8. Promícháme a necháme ještě cca 30 minut na program LOW probublávat.

  9. Poté opatrně promícháme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!