Vepřový ořez se zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřového ořezu
- 1 větší cibule
- mletý kmín
- sádlo (olej)
- pepř
- sůl
- 1 sáček mražené zeleniny podle chuti
- 1 cibule
- kousek másla
- tak 100-200 ml zeleninového vývaru
- sůl
Postup Vepřový ořez se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky do sklovita, přidáme maso, které upravíme na stejné kousky, prosolíme a přidáme drcený kmín, necháme zprudka opékat, pak zalijeme vodou, aby bylo maso potopené a necháme dusít až do doby, kdy máme maso měkké a šťáva se zredukuje na množství, které chceme mít.
Můžeme přidat malé množství hotové jíšky.
Při dušení masa si zhotovíme zeleninu na pánvi-dáme máslo, osmažíme cibulku, přidáme zeleninu a opékáme, aby nebyla tolik suchá tak při dohotovení dáme malé množství zeleninového vývaru a dosolíme.