Ledvinky na černém pivu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

8-9 vepřových ledvinek
250-300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
150 g anglické slaniny
200 ml černého piva
2 cibule
3-4 stroužky česneku
rovná lžíce sladké papriky
vrchovatá lžíce hladké mouky
masový vývar podle potřeby
kousek sádla
kmín
pepř
sůl
kajenský pepř podle chuti
mléko na namočení ledvinek

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky propláchneme a hlavně vyřízneme všechny kanálky, aby zůstaly jen čisté kousky. Ty nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme studenou vodou. Uložíme namočené ve studeném mléku na noc do lednice.

  2. Před přípravou je opět pořádně propláchneme vodou. Já jsem je ještě spařila vařící vodou. Do pánve dáme slaninu nakrájenou na kostky a podle tučnosti přidáme kousek sádla.

  3. Po opečení přisypeme drobně nakrájenou cibuli, zeleninu na kostky a po chvíli i nasekaný česnek. Restujeme do zlaté barvy a vsypeme papriku. Po zamíchání přidáme ledvinky, koření a pivo.

  4. Necháme krátce povařit, přilijeme vývar, podle toho kolik chceme omáčky a vaříme do měkka. Mouku smícháme s trochou studeného vývaru a přidáme k ledvinkám. Vaříme ca 15-20 minut.

  5. Nakonec ledvinky dochutíme solí, kajenským pepřem, měly by mít lehce pikantní chuť. Podáváme s rýži, knedlíkem nebo jako já s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!