Ledvinky na černém pivu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 8-9 vepřových ledvinek
- 250-300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 150 g anglické slaniny
- 200 ml černého piva
- 2 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- rovná lžíce sladké papriky
- vrchovatá lžíce hladké mouky
- masový vývar podle potřeby
- kousek sádla
- kmín
- pepř
- sůl
- kajenský pepř podle chuti
- mléko na namočení ledvinek
Postup Ledvinky na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky propláchneme a hlavně vyřízneme všechny kanálky, aby zůstaly jen čisté kousky. Ty nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme studenou vodou. Uložíme namočené ve studeném mléku na noc do lednice.
Před přípravou je opět pořádně propláchneme vodou. Já jsem je ještě spařila vařící vodou. Do pánve dáme slaninu nakrájenou na kostky a podle tučnosti přidáme kousek sádla.
Po opečení přisypeme drobně nakrájenou cibuli, zeleninu na kostky a po chvíli i nasekaný česnek. Restujeme do zlaté barvy a vsypeme papriku. Po zamíchání přidáme ledvinky, koření a pivo.
Necháme krátce povařit, přilijeme vývar, podle toho kolik chceme omáčky a vaříme do měkka. Mouku smícháme s trochou studeného vývaru a přidáme k ledvinkám. Vaříme ca 15-20 minut.
Nakonec ledvinky dochutíme solí, kajenským pepřem, měly by mít lehce pikantní chuť. Podáváme s rýži, knedlíkem nebo jako já s bramborovou kaší.