Lasagne s mletým masem bez bešamelu
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g mletého masa
- 1 rajský protlak
- 4 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1/4 celeru
- majoránka
- oregano
- 100 g a více sýru gouda - podle chuti
- sůl, pepř
- lasagne podle potřeby
- olej
Postup Lasagne s mletým masem bez bešamelu
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky a prozatím dáme bokem.
Na oleji orestujeme mleté maso. Přidáme utřený česnek, celer, mrkev, sůl, pepř, majoránku, oregano a protlak.
Do pekáčku vrstvíme pláty lasagní, na ně vždy vrstvu masové směsi, nastrouhaný sýr. Končíme masovou směsí a sýrem.
Ve vyhřáté troubě pečeme 30-40 minut na 190 stupňů, hlídáme, až sýr zezlátne.