Batátové gnocchi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 velký batát (zhruba 500-600 g)
150-200 g hladké špaldové mouky
sůl, pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Batát jsem oloupala, nakrájela na menší kostky a uvařila v osolené vodě do měkka. Po uvaření jsem batáty slila a rozmačkala mačkátkem do hladké konzistence.

  2. Ke směsi jsem přidala pepř, muškátový oříšek, popřípadě sůl a špaldovou mouku (mouky dejte tolik, aby vám vzniklo těsto, se kterým se bude dobře pracovat). Z těsta jsem si vyválela válečky a ty poté nakrájela na menší kousky. Každý kousek zvlášť jsem dotvořila pomocí přimáčknutí vidličkou.

  3. Gnocchi jsem vařila v osolené vodě, dokud nevyplavaly (2-3 minuty).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!