Kyselá polévka s masovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

250 - 300 g vepřového masa
2 větší zralá rajčata
1 cibule
2 houby jidášovo ucho (není nutné), lze použít jiné houby
2 naťové cibulky
koriandr
půl citronu
rybí omáčku
pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
sezamový a chilli olej - malá lžička
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve namočíme houby do horké vody (hodně zvětší objem a změknou), kdo je nemá rád, nemusí použít. Vepřové maso umeleme. Polovinu cibule nasekáme na jemno a polovinu nakrájíme na měsíčky.

  2. Do hlubší misky dáme maso, jemně nasekanou cibuli, nasekané stonky koriandru, nasekané houby, přidáme 1-2 lžíce rybí omáčky, pepř a vše promícháme. Necháme asi 10 minut stát a zatím spaříme a oloupeme rajčata (nemusí se loupat ale já to mám raději), nakrájíme je na měsíčky. Ve wok pánvi (může být i hrnec) na oleji zpěníme půlkolečka cibule, když zesklovatí, přidáme rajčata, orestujeme, zalijeme vodou a necháme vařit.

  3. Z odleželého masa uděláme knedlíčky (cca 20 ks) a vložíme je do polévky - vaříme, až hotové vyplavou nahoru. Přidáme nakrájenou cibulku, koriandr, podle chuti chilli papričku, citronovou šťávu, zakápneme sezamovým a chilli olejem a dochutíme rybí omáčkou (2-3 lžíce místo soli).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!