Kyselá polévka s masovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 - 300 g vepřového masa
- 2 větší zralá rajčata
- 1 cibule
- 2 houby jidášovo ucho (není nutné), lze použít jiné houby
- 2 naťové cibulky
- koriandr
- půl citronu
- rybí omáčku
- pepř
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sezamový a chilli olej - malá lžička
- chilli paprička
Postup Kyselá polévka s masovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve namočíme houby do horké vody (hodně zvětší objem a změknou), kdo je nemá rád, nemusí použít. Vepřové maso umeleme. Polovinu cibule nasekáme na jemno a polovinu nakrájíme na měsíčky.
Do hlubší misky dáme maso, jemně nasekanou cibuli, nasekané stonky koriandru, nasekané houby, přidáme 1-2 lžíce rybí omáčky, pepř a vše promícháme. Necháme asi 10 minut stát a zatím spaříme a oloupeme rajčata (nemusí se loupat ale já to mám raději), nakrájíme je na měsíčky. Ve wok pánvi (může být i hrnec) na oleji zpěníme půlkolečka cibule, když zesklovatí, přidáme rajčata, orestujeme, zalijeme vodou a necháme vařit.
Z odleželého masa uděláme knedlíčky (cca 20 ks) a vložíme je do polévky - vaříme, až hotové vyplavou nahoru. Přidáme nakrájenou cibulku, koriandr, podle chuti chilli papričku, citronovou šťávu, zakápneme sezamovým a chilli olejem a dochutíme rybí omáčkou (2-3 lžíce místo soli).