Kuřecí játra se slaninou, pórkem a jablky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 150 g anglické slaniny v celku
- 2 jablka
- 1 pórek
- 150 ml bílého vína
- čerstvé oregano
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- olej
Postup Kuřecí játra se slaninou, pórkem a jablky
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Slaninu nakrájíme na menší kostky, pórek na kolečka.
V pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme slaninu, krátce osmahneme a vložíme játra. Prudce je orestujeme, přidáme pórek, oregano, podlijeme vínem a dusíme za občasného promíchání doměkka. Jablka nakrájíme na menší kousky a krátce před koncem přidáme k játrům. Měla by zůstat pevná, nerozvařená. Ochutíme solí a pepřem.
Jako přílohu jsem zvolila polentu, kterou jsem zjemnila smetanou.