Dobrá srdcová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/4 z celého hovězího srdce (může být hovězí i vepřové) stačí na toto množství polévky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 velké brambory
- 1 malý rajský protlak
- 1 světlá paprika (lusk)
- masox
- majoránka
- drcený kmín
- libeček s medvědím česnekem- (nemusí být)
- sádlo
- sůl
Postup Dobrá srdcová polévka
Postup přípravy receptu
-
Srdce si dáme uvařit téměř doměkka.
Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na drobno spolu se stroužkami česneku a necháme do růžova smažit.
Nakrájíme si srdce, mrkev a brambory na kostičky a vše přidáme k cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme jen zasmahnout a zalijeme vývarem ze srdce a ještě přidáme vodu podle toho, kolik chceme polévky mít.
Do vařicí se polévky přidáme masox, rajčatový protlak, majoránku, kmín, libeček, medvědí česnek a ještě vaříme dál.
Ke konci dáme zbylý protlačený stroužek česneku, dosolíme, kdo chce může ještě zahustit jíškou, buď hotovou, nebo udělanou ze sádla a hladké mouky do tmava - necháme ještě chvíli vařit, než zhoustne a můžeme podávat.