Kuře s estragonovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 rozporcované kuře (já použila pouze stehna)
1 cibule nebo pár šalotek
svazek čerstvého estragonu
100 g mascarpone
200 ml drůbežího vývaru
100 ml bílého suchého vína
hladká mouka na poprášení masa
kousek másla a trochu oleje
pepř a sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osušíme, osolíme, opepříme a obalíme zlehka v hladké mouce. Přebytečnou oklepeme. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku rozehřejeme máslo s trochou oleje a maso ze všech stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a přidáme k výpeku na jemno nakrájenou cibuli.

  2. Orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme skoro všechno odpařit. Vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem, přihodíme několik snítek estragonu a přiklopené vložíme do trouby rozpálené na 200°C.

  3. Po 0,5 hodině odklopíme a dopečeme. Pokud bude potřeba, dolijeme trochu vývaru nebo vody. Když je maso pečené, vyjmeme z trouby na plotnu, maso přendáme a udržujeme teplé. A doděláme omáčku.

  4. Rozehřejeme pánev (pekáč) s výpekem a přidáme Mascarpone, mícháme dokud se zcela nerozpustí. Podle potřeby buď doředíme (můžeme i trochou smetany) nebo omáčku naopak zredukujeme. Nakonec vmícháme ještě trochu čerstvě nasekaného estragonu a odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!