Kuře s estragonovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 rozporcované kuře (já použila pouze stehna)
- 1 cibule nebo pár šalotek
- svazek čerstvého estragonu
- 100 g mascarpone
- 200 ml drůbežího vývaru
- 100 ml bílého suchého vína
- hladká mouka na poprášení masa
- kousek másla a trochu oleje
- pepř a sůl
Postup Kuře s estragonovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso osušíme, osolíme, opepříme a obalíme zlehka v hladké mouce. Přebytečnou oklepeme. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku rozehřejeme máslo s trochou oleje a maso ze všech stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a přidáme k výpeku na jemno nakrájenou cibuli.
Orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme skoro všechno odpařit. Vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem, přihodíme několik snítek estragonu a přiklopené vložíme do trouby rozpálené na 200°C.
Po 0,5 hodině odklopíme a dopečeme. Pokud bude potřeba, dolijeme trochu vývaru nebo vody. Když je maso pečené, vyjmeme z trouby na plotnu, maso přendáme a udržujeme teplé. A doděláme omáčku.
Rozehřejeme pánev (pekáč) s výpekem a přidáme Mascarpone, mícháme dokud se zcela nerozpustí. Podle potřeby buď doředíme (můžeme i trochou smetany) nebo omáčku naopak zredukujeme. Nakonec vmícháme ještě trochu čerstvě nasekaného estragonu a odstavíme.