Batátová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 menší batát (cca 250 g)
200 g polohrubé mouky
0,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli
100 g moučkového cukru
2 vejce
80 ml oleje (dala jsem olivový)
hrstka vlašských ořechů nasekaných na hrubo

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí, prdopečem a skořicí.

  2. Vejce ušleháme s cukrem a přišleháme olej.

  3. Oloupaný batát nastrouháme na jemno a přidáme k vyšlehanému vejci.

  4. Přisypeme moučnou směs a ořechy, zamícháme.

  5. Nalijeme do pekáčku (vymazaného či s papírem), vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!