Batátová buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 menší batát (cca 250 g)
- 200 g polohrubé mouky
- 0,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 100 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 80 ml oleje (dala jsem olivový)
- hrstka vlašských ořechů nasekaných na hrubo
Postup Batátová buchta
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se solí, prdopečem a skořicí.
Vejce ušleháme s cukrem a přišleháme olej.
Oloupaný batát nastrouháme na jemno a přidáme k vyšlehanému vejci.
Přisypeme moučnou směs a ořechy, zamícháme.
Nalijeme do pekáčku (vymazaného či s papírem), vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 35 minut.