Barevná tvarohová
Recepty, PomazánkySuroviny
- 250 g tučného tvarohu
- 70 g šunky od kosti v celku
- 70 g eidamu - 45%
- 1-2 mrkve
- kus bulvového celeru - asi 3 x 3 cm
- 1/2 řapíku celeru
- 1 jarní cibulka
- svazek pažitky
- 2 lžičky plnotučné hořčice nebo 1 lžička dijonské
- 1-2 vejce vařená natvrdo
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- dle potřeby na zředění tučná smetana
Postup Barevná tvarohová
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvařte natvrdo.
Mrkev očistěte, případně oloupejte, máte-li mrkev mladou, nahrubo nastrouhejte. Je-li staršího data, krátce ji vcelku povařte, stejně tak bulvový celer. Celer nastrouhejte. Řapíkatý celer, má-li dřevnaté části, oloupejte škrabkou a nakrájejte nadrobno.
Šunku, sýr nastrouhejte nahrubo, vejce nasekejte a promíchejte se zeleninou. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nasekanou pažitku. Přidejte hořčici, osolte a hojně opepřete.
Veškeré suroviny opatrně vmíchejte do tvarohu, případně upravte konzistenci smetanou.