Babiččiny lívanečky s borůvkovým žahourem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 vanilínový cukr
- 1 lžíce cukru krystal (do kvásku)
- 1/2 litru mléka
- 1/2 kostky droždí
- 1/2 kg borůvek
- 2-3 lžíce cukru krystal
- špetka skořice
- špetka perníkového koření
- vanilkový pudinkový prášek
- zakysaná smetana
Postup Babiččiny lívanečky s borůvkovým žahourem
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku dáme mléko, cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ten pak vlijeme do mísy s moukou, solí, vejci a vanilínem. Dobře vymícháme. Necháme na teplém místě kynout 30-45 minut.
Smažíme v dobře rozpálené pánvi nebo lívanečníku, vymazaném lehce olejem.
Borůvky podlijeme vodou, přidáme cukr, koření se skořici a provaříme. Pudink rozmícháme v trošce vody a vlijeme do borůvek, ještě povaříme.
Na každý lívaneček dáme lžíci žahouru a ozdobíme lžící kysané smetany. Kdo má rád, zasněží lehce cukrem.