Lososovy filet s kaderavkem
Recepty, RybySuroviny
- 700g -Lososovy filet
- 500g -Listoveho testa
- 1ks -Pomerance
- 1hl -Kaderavku
- 2KL -Sezamovych seminek
- 1ks -Vejce
- 4PL -Kysane smetany nebo Reckeho jogurtu
- 20g -Masla
- Sul
- Pepr
Postup Lososovy filet s kaderavkem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si kadeřávek na nudličky, dáme do vařící vody (osolené) asi tak na 10 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout a vyždímáme všechnu vodu.
Rozpustíme si máslo a přidáme kadeřávek, sůl, pepř, sezamová semínka a necháme při mírném ohni ochutit asi 4-5 minut.
Rozválíme si listové těsto a nakrájíme si ho na obdélníky (velikost záleží na velikosti ryby), položíme na polovinu těsta kadeřávek a na něj lososa, který posypeme pomerančovou kůrou, solí a trochou pepře.
Zbytek kadeřávku dáme na lososa a zabalíme listové těsto do balíčku. Potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 35 minut. Podáváme s kysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.