Lososovy filet s kaderavkem

Recepty, Ryby

Suroviny

700g -Lososovy filet
500g -Listoveho testa
1ks -Pomerance
1hl -Kaderavku
2KL -Sezamovych seminek
1ks -Vejce
4PL -Kysane smetany nebo Reckeho jogurtu
20g -Masla
Sul
Pepr

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si kadeřávek na nudličky, dáme do vařící vody (osolené) asi tak na 10 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout a vyždímáme všechnu vodu.

  2. Rozpustíme si máslo a přidáme kadeřávek, sůl, pepř, sezamová semínka a necháme při mírném ohni ochutit asi 4-5 minut.

  3. Rozválíme si listové těsto a nakrájíme si ho na obdélníky (velikost záleží na velikosti ryby), položíme na polovinu těsta kadeřávek a na něj lososa, který posypeme pomerančovou kůrou, solí a trochou pepře.

  4. Zbytek kadeřávku dáme na lososa a zabalíme listové těsto do balíčku. Potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 35 minut. Podáváme s kysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!