Ukrajinská pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

0,5 kg vařeného masa z boršče
0,25 kg vařené zeleniny
0,1 kg nakládaných (sušených) rajčat
2 nakládané okurky
ocet
vývar z boršče
sůl
čerstvě mletý pepř
(vepřové sádlo)
K podávání:
kváskový chléb
řeřicha
pažitka
zelená cibulka....

Postup přípravy receptu

  1. Maso z polévky (hrudí, žebra - hovězí, vepřová, jehněčí...) oberte.

  2. Zeleninu z vývaru (mrkev, petržel, celer, řepu, zelí), okurky, nakládaná rajčata a obrané maso semelte na masovém strojku. Hmotu zřeďte vývarem dle potřeby, případně přidejte sádlo. Okyselte octem, osolte a opepřete.

  3. Podávejte s chlebem, posypané řeřichou, cibulkou, pažitkou......


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!