Ukrajinská pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 0,5 kg vařeného masa z boršče
- 0,25 kg vařené zeleniny
- 0,1 kg nakládaných (sušených) rajčat
- 2 nakládané okurky
- ocet
- vývar z boršče
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- (vepřové sádlo)
- K podávání:
- kváskový chléb
- řeřicha
- pažitka
- zelená cibulka....
Postup Ukrajinská pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Maso z polévky (hrudí, žebra - hovězí, vepřová, jehněčí...) oberte.
Zeleninu z vývaru (mrkev, petržel, celer, řepu, zelí), okurky, nakládaná rajčata a obrané maso semelte na masovém strojku. Hmotu zřeďte vývarem dle potřeby, případně přidejte sádlo. Okyselte octem, osolte a opepřete.
Podávejte s chlebem, posypané řeřichou, cibulkou, pažitkou......