Znojemská hovězí roláda
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 větší plátky hovězího masa
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 vejce
- mletý černý pepř
- plnotučná hořčice
- sladký kečup
- 2 tenké párky
- 5-6 sladkokyselých okurek
- 2 menší cibule
- hladká mouka
Postup Znojemská hovězí roláda
Postup přípravy receptu
-
Na 1 lžíci oleje usmažíme osolená a opepřená vejce.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ze 2/3 hořčicí a kečupem.
Na potřenou část rozetřeme usmažená vejce, položíme párek a 2 okurky. Stočíme v roládu a zpevníme nití.
Na 2 lžících oleje usmažíme do růžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli.
Vložíme rolády, osmahneme ze všech stran, podlijeme vodou a osolíme.
Jakmile je maso měkké, přidáme 1 lžíci hořčice a na drobno nakrájené okurky.
Krátce podusíme, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme. Na závěr dochutíme solí. Znojemskou hovězí roládu podáváme s vařenou rýží.