Zemiaky pečené - podľa Renaty
Recepty, OstatníSuroviny
- 15 ks středně velkých brambor
- 100 g prorostlé slaniny (Oravské)
- 200 g mírně pikantní klobásy
- 2 ks střední cibule
- 1/8 másla
- kyselé mléko (dle spotřeby jednotlivců)
- chléb (dle spotřeby jednotlivců)
- sůl
Postup Zemiaky pečené - podľa Renaty
Postup přípravy receptu
-
Umyté zemiaky dáme piecť v šupke do vyhriatej trúby na 30 minút pri cca 200°C, ja som použil FlavorWave Turbo.
Za ten čas spravíme s cibule šalát v sladko-kyslom náleve s olivovým olejom.
Nakrájame na kolečka klobásu, slaninu na prúžky, a naporcujeme chleba.
Konzumácia prebieha tak, že rozpučený zemiak natrieme maslom, posypeme si soľou a zajedáme chlebom s klobásou, slaninou a cibulovým šalátom. Kto sa nebojí zapíja kyslým mliekom.