Zelňačka z červeného zelí
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 velké cibule
- 4 klobásy nejlépe valašské
- 0,5 - 1 kg brambor (dle chuti)
- 1 kg kysaného červeného zelí i s nálevem (nejlépe méně kyselého)
- 2 ks kysané smetany
- 1/2 palice česneku
- 1,5 lžíce sladké papriky
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Zelňačka z červeného zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a klobásy nakrájené na 1cm, opečeme přímo v hrnci.
Přidáme sul, kmín, pepř a papriku.
Promícháme a hned přidáme brambory nakrájené na 1,5 cm kostky (já nechám za stálého míchání trochu brambory opéct, ale pozor na zhořknutí papriky). Pak zalijeme vodou. Vaříme až jsou brambory polotvrdé a pak přidáme zelí i s nálevem a vaříme dokud nejsou brambory měkké.
Dochutíme dle libosti. Já většinou přidávám ocet.
Nakonec přidáme zakysanou smetanu a hned odstavit.