Zelňačka od babičky Konečné

Recepty, Polévky

Suroviny

brambory
kysané zelí (sáček 0,5 kg)
středně velká cibule
hladká mouka (na zásmažku)
kousek másla
sůl
ocet
smetana na vaření (kelímek smetany na vaření - 200g)

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme menší brambory, uvaříme klasicky ve slupce a oloupeme.

  2. Kysané zelí vaříme v přiměřenén množství vody doměkka. Já mám zelňačku raději hustější, tak dávám vody méně.

  3. Než zelí změkne, nakrájíme si nadrobno cibuli, osmažíme na trošce oleje, zaprášíme moukou a smažíme do růžova. Zásmažku přidáme k uvařenému zelí, ochutíme kouskem másla, osolíme a případně dokyselíme octem. Odstavíme.

  4. Do hotové horké zelňačky přilijeme smetanu (nesmí se už vařit). Při servírování dáme do každého talíře vařenou bramboru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!