Smažené grundle

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g grundlí
4 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
citron pro pokapání při servírování
olivový olej v závislosti na velikosti pánve

Postup přípravy receptu

  1. Grundle propláchneme a osušíme, mírně osolíme, mouku smícháme se solí a pepřem.

  2. Rybičky postupně v mouce obalujeme. Rozehřejeme olivový olej a osmažíme dozlatova. To trvá asi tak 3 až 4 minuty. Když grundle vyjmeme z oleje hotové, dáme je na papírovou kuchyňskou utěrku, aby přebytečný olej odkapal. Do pánve dávejte jenom tolik, aby rybičky mohly v oleji plavat a stačily se opéci ze všech stran. Při opékání je v oleji prožeňte třeba dřevěnou špachtlí.

  3. Podáváme s citronem, kterým si ančovičky pokapeme. Přílohou mohou být hranolky nebo brambory opečené na olivovém oleji, ale skvěle si vystačíte s dobře vychlazeným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!