Smažené grundle
Recepty, RybySuroviny
- 500 g grundlí
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička soli
- citron pro pokapání při servírování
- olivový olej v závislosti na velikosti pánve
Postup Smažené grundle
Postup přípravy receptu
-
Grundle propláchneme a osušíme, mírně osolíme, mouku smícháme se solí a pepřem.
Rybičky postupně v mouce obalujeme. Rozehřejeme olivový olej a osmažíme dozlatova. To trvá asi tak 3 až 4 minuty. Když grundle vyjmeme z oleje hotové, dáme je na papírovou kuchyňskou utěrku, aby přebytečný olej odkapal. Do pánve dávejte jenom tolik, aby rybičky mohly v oleji plavat a stačily se opéci ze všech stran. Při opékání je v oleji prožeňte třeba dřevěnou špachtlí.
Podáváme s citronem, kterým si ančovičky pokapeme. Přílohou mohou být hranolky nebo brambory opečené na olivovém oleji, ale skvěle si vystačíte s dobře vychlazeným zeleninovým salátem.