Zeleninové palačinky s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na palačinky:
250 ml mléka
1 vejce
sůl
100 g hladké mouky
100 g jemně nastrouhané kořenové zeleniny
1 lžíce oleje - jen na potření dna větší pánvičky
Na masovou směs:
300-360 g kuřecího masa
1 lžíce oleje = 10 g
60 g cibule
180 g cukety
180 g čerstvé papriky
180 g drcených pasírovaných rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
oregáno
špetka cukru
možno přidat i česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na palačinky prošleháme mléko, vajíčko, mouku a sůl, té dáme trochu více než jsme zvyklí u sladkých palačinek. Zamícháme jemně nastrouhanou zeleninu, necháme chvilku odpočinout a pak na větší pánvi připravíme hrubší palačinky.

  2. Pokud se nám zdá směs moc hustá, přidáme trošku mléka. Oleje jsem dávala minimálně, jen jsem přetřela dno pánve.

  3. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudčeji osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, ještě chvilku osmahneme, pak dáme vše ostatní, tj. nakrájenou papriku, cuketu, pasírovaná rajčata, přidáme trochu vody a dusíme, až je maso měkké.

  4. Ke konci dokořeníme a dochutíme, tekutinu zredukujeme varem na menší množství. Směs rozdělíme do palačinek a podáváme. Měla jsem ještě salát z pekingského zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!