Zeleninové palačinky s kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Na palačinky:
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- sůl
- 100 g hladké mouky
- 100 g jemně nastrouhané kořenové zeleniny
- 1 lžíce oleje - jen na potření dna větší pánvičky
- Na masovou směs:
- 300-360 g kuřecího masa
- 1 lžíce oleje = 10 g
- 60 g cibule
- 180 g cukety
- 180 g čerstvé papriky
- 180 g drcených pasírovaných rajčat
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- oregáno
- špetka cukru
- možno přidat i česnek
Postup Zeleninové palačinky s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Na palačinky prošleháme mléko, vajíčko, mouku a sůl, té dáme trochu více než jsme zvyklí u sladkých palačinek. Zamícháme jemně nastrouhanou zeleninu, necháme chvilku odpočinout a pak na větší pánvi připravíme hrubší palačinky.
Pokud se nám zdá směs moc hustá, přidáme trošku mléka. Oleje jsem dávala minimálně, jen jsem přetřela dno pánve.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudčeji osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, ještě chvilku osmahneme, pak dáme vše ostatní, tj. nakrájenou papriku, cuketu, pasírovaná rajčata, přidáme trochu vody a dusíme, až je maso měkké.
Ke konci dokořeníme a dochutíme, tekutinu zredukujeme varem na menší množství. Směs rozdělíme do palačinek a podáváme. Měla jsem ještě salát z pekingského zelí.