Nejlepší čína podla Gordona

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

100 ml limetkového džusu nebo citronového džusu
100 ml sladké sojové omáčky (napr. kecap Manis)
3 lžíce Rastlinného oleje do woku
4 x 225 g hovězího masa Wagyu svíčková (alebo podobnej kvality s mramorovanim nakrájame na 4 cm kocky)
2 lžíce lehké sojové omáčky
4 stroužky česneku jemně nasekané
4 plátky čerstvého zázvoru oloupané a nakrájené na tenké proužky
2 červené chilli papriky (málo palivé semínka vyberte a nakrájané na tenké proužky)
lžíce(palmového cukru nebo) hnědého cukru nebo medu
Svazek jarních cibulek nakrájené na diagonálně, bílé oddělené od zelené
Svazek bog choy může být i jiná čínská zelenina
3 lžičky bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu rozpustíme ve
4 lžíce studené vody

Postup přípravy receptu

  1. V miske zmiešame citrónovú alebo limetkovu šťavu, pridame cast sladkej sójovej omáčky (ketchup Manis)a trochu medu alebo palmoveho cukru.

  2. Do woku dame rastlinny olej a rozohrejeme až je horúci a pridame na kocky nakrajane Wagyu a prudko opecieme zo vsetkych stran pridame trochu lahkej sojovej omacky prehrejeme a odlozime na stranu na teply tanier. (Pozor ked robime viac porcii robime na etapy aby sa nam maso nezacalo dusit vo vlastnej stave, musi sa opekat.!)

  3. Do čisteho woku, stir fry –vmiesame bielu cast jarnej cibuľky so 40ml na sladkej sójovej omáčky a limetkovej šťavy.

  4. Pridame cesnak, zázvor, čili a zelenu cast z jarnej cibuľky a umyte enoki hribky 1- 2 minuty dobre premiešame –stir fry.

  5. Nakoniec naspat pridame Wagyu hovädzie kocky a so stavou a este zahustime zemiakovym skrobom rozpustenym vo vode, prevarime –stir fry cca 1 minutu.

  6. Servirujeme s Thajskou jasminovou ryzou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!