Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filetů candáta (případně siven, pstruh)
- sůl
- pepř mletý
- citronová šťáva
- 1 stroužek rozetřeného česneku
- snítka tymiánu
- kousek másla (olej)
- Dále:
- 300 g oloupaných brambor
- 200 g brokolice
- sůl
- plátek másla
Postup Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat. Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku pohromadě při tepelné úpravě, aby se nerozpadla na plátky.
Filety osušíme, mírně pokapeme citronovou šťávou (kdo nechce, nemusí), osolíme, opepříme, potřeme jemně rozetřeným česnekem (stačí jeden stroužek) a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou rybu necháme půlhodinky odpočinout, pak zprudka osmažíme na pánvi s troškou másla nebo oleje z obou stran, nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce dosmažíme.
Oloupané brambory vaříme téměř doměkka. Pár minut před koncem vaření přidáme růžičky brokolice a dovaříme doměkka, aby brokolice zůstala na skus. Scedíme, přidáme silnější plátek másla a rozšťoucháme.
Šťouchané brambory s brokolicí podáváme s filety candáta.