Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto:
- 130 g pšeničné celozrnné mouky
- 130 g špaldové celozrnné mouky
- 15 g čerstvého droždí (1/3 kostky)
- 130 ml teplé vody
- 1 KL cukru
- 1 KL soli
- Náplň:
- 200 g mraženého listového špenátu (čerstvý by byl lepší)
- 3 stroužky česneku
- 3 PL olivového oleje extra virgin
- pepř
- 2 ks jarní cibulky
Postup Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Těsto na pizzu připravíme v DP v pořadí tekuté a pak sypké. Já si dělám z teplé vody, cukru a droždí nejprve kvásek - těsto pak lépe nakyne, což je u celozrnné mouky důležité. Před koncem kynutí si připravíme náplň - na 2 PL oleje si orestujeme na kousky nakrájený česnek a přidáme rozmražený špenát. Zarestujeme, přiklopíme pokličkou a cca 5 min. podusíme. Odklopíme a necháme chvilku vychladnout, než je těsto připravené.
Vykynuté těsto dáme na plech s pečicím papírem (pečicí folií), pokapeme 1 PL oleje a pomocí rukou (nebo válečku) rozprostřeme do tenké vrstvy na plechu. Špenátovou náplň rozprostřeme na těsto, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a opepříme dle chuti.
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca 10 min. Dobrou chuť.:-)