Dort pro Rozarku
Recepty, DortySuroviny
- Bábovka:
- 6 vajec
- 200 g cukru krupice
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- Krém:
- banánový puding
- 1/4 l mléka
- 1,5 másla
- asi 5 banánů
Postup Dort pro Rozarku
Postup přípravy receptu
-
Bábovka: šleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, a potom mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Hotové těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme (podle trouby) asi na 150°C asi 30 minut.
Krém: puding uvaříme dle návodu, ale pouze z 1/4l mléka, necháme vychladnout, banány rozmixujeme. Ušleháme máslo, přidáme rozmixované banány a nakonec přidáme ušlehaný puding.
Bábovku necháme vychladnout, rozkrojíme, namažeme krémem, vložíme doprostřed panenku a dle fantazie zdobíme:)