Zeleninová polévka se žampiony, zahuštěná hraškou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 mrkve
- ½ květáku
- špetka kurkumy
- ¼ celeru
- hrst zmraženého hrášku
- 1 malý pórek
- 3 - 4 hnědé žampiony
- Hraška na zahuštění (podle návodu)
- sůl, pepř
- petrželka
- voda
- plátek másla na zjemnění
Postup Zeleninová polévka se žampiony, zahuštěná hraškou
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a celer pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kurkumu a pepř a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme povařit plátky hnědých žampionů a hrášek. Zahustíme Hraškou, rozmíchanou ve vodě a dál vaříme podle návodu. Přidáme petrželku a zjemníme máslem.