Nepečené brownies z datlí bez přidaného cukru

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g datlí
(namočené v horké vodě, cca 30 minut pod pokličkou)
210 g vlašských ořechů
60 g kakaa
30 g kokosového oleje
špetka soli
Ganache:
105 g medu (nebo javorový, datlový, agáve sirup)
40 g kakaa
30 g kokosového oleje
1 ČL vanilkového extraktu
ořechy na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Začala jsem sekáčkem, do kterého jsem dala vlašáky, kakao, špetku soli a vše jsem společně rozmixovala.

  2. Datle jsem zvlášť rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Ne všechny najednou, ale postupně. K datlím nalijte kokosový olej.

  3. Rozmixované datle jsem přidala ke směsi ořechů a kakaa a opět projela tyčákem.

  4. Kdo má foodprocesor, který to utáhne, ten do suché směsi přidává datle od samého začátku.

  5. Hotovou směs vyklopte na menší pekáček. Silikonovou stěrkou na hmotu zatlačte a uhlaďte.

  6. Na polevu dejte do misky med, kokosový oleje, vanilkový extrakt a kakao. Vše důkladně zamíchejte a poté vlijte na hotovou směs. Polevu rozetřete a posypte ořechy.

  7. Místo medu můžete použít např. javorový nebo datlový sirup a polevu můžete zasypat také libovolnými ořechy. Já použila vlašáky.

  8. Takto připravené brownies dejte minimálně na 2 hodiny chladit.

  9. Hotové brownies krájejte nahřátým nožem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!